Thanx sudi folow belog sigadis yang picisan nie..

Saturday, 11 January 2014

Jalan-jalan ke Cameron Highlands



Assalamualaikum

Sebenarnya cerita nie dah seminggu berlalu..sekarang baru update..minggu lepas banyak sangat hal berlaku kat opis so tue yang sekarang baru ada masa nak update..sebenarnya percutian nie tak di rancang pun..tetiba jer kawan aku ajak pergi jalan-jalan..so aku pun rasa jugak nak pergi jalan-jalan..hilangkan rasa serabuk di awal tahun yang banyak halnya..mihmihmih..so kami pun pergilah ke cameron highlands tanpa dirancang awal-awal..kami pergi 2 orang je..lepas habis kerja hari khamis (1pm) maka kami pun bertolak dari kuala terengganu ke cameron..memandangkan masa perjalanan banyak tempat kami singgah sebab ada hal kami kami sampai di gua musang pada pukul 8.30 malam..bila fikirkan keselamatan kami yang masih anak dara maka kami pun bermalam terlebih dahulu dirumah saudara kawan aku di gua musang..keeseokanna baru kami bertolak semula ke cameron..kami gilir-gilir drive..hihihi.sampai cameron dalam kul 11am..





Kami pergi berdua jer..ajak yang lain selalu aje alasan tak ada duit..tunggu duit banyak baru nak pergi jalan-jalan maka tak kemana laa kita sampai bila-bila..huhuhuhu




Lepas checkin kami rehat sebentar then dalam kul4 kami keluar jalan-jalan ke kebun sayur & strawberry farm..


Ntah bila nak kurus pun tak tahu..




kami makan nie..cadaaappppp!!!!dah laa sedap murah lak tue..





Kami pergi jalan-jalan kat kebun kaktus jugak..then tengok jam dah pukul 7pm kami pun pergilah jalan-jalan dipasar macam brinchang..beli makanan utuk makan malam..kul 10pm lapar balik..biasa laa sejuk-sejuk kan..malamnya kami turun makan KFC lak..kihihkih..gambar kat pasar tak amek pun sebab lapar tak ada masa nak amek gambar..heee



Esoknya pagi-pagi lagi kami checkout and then ke kebun bunga jalan-jalan..beli-beli barang sikit (beli brokoli, sayur-sayur yang 8plastik RM10 untuk mak..strawberry & orange teh je) sebab yang tue je kot yang best kat sini



Before balik mesti dapatkan nie sekali lagi..beli kat pasar pagi brinchang





Time nie dah odw balik..kami balik ikot kenyir..balik dalam kul 2pm




Before masuk kenyir kami singgah makan dulu kat gua musang..ada R&R kami singgah makan and kawan aku ada belikan karipap yang sedap..RM1 2biji..puas hati laa karipap tue sebab besar dan sedap..manis tue harus laa..kelantn kan..hihihihhii


Lepas nie nak pergi mana lak ea..nak rancang mesti tak jadi..sebab tue if nak pergi..kami pergi jer..senang!!



Note: Gambar ada banyak lagi tapi malas nak tunggu upload..lambat!





3 comments:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete
  2. Terima kasih ... nak tanya jalan dari gua musang ke cameron ok tak..

    ReplyDelete
  3. Terima kasih ... nak tanya jalan dari gua musang ke cameron ok tak..

    ReplyDelete